Részvényopciók bemutatója


részvényopciók bemutatója

Az opciókat pénzben kell figyelembe venni, ha a lehívási ár alacsonyabb, mint az EPS kiszámításához használt meghatározott időszakban az átlagos piaci ár. A hígított EPS képlet jelentése és használata Komplex tőkeszerkezet és konzervativizmus: A legtöbb társaságnak olyan összetett tőkeszerkezete van, amely átalakítási opcióval rendelkező értékpapírokból áll, amelyekre a társaságok a jövőben további részvények kibocsátására kötelesek.

részvényopciók bemutatója

A komplex tőkeszerkezetet kifejezetten fenntartják a tőkeköltségek csökkentése érdekében. Például az átváltható adósságot hitelező pénzügyi intézmények alacsonyabb kamatot számítanak fel, mint az egyébként nem konvertibilis adósság.

részvényopciók bemutatója

A társaság pénzügyi helyzetének értékelésekor azonban helyesebb a konzervatívabb hígított EPS-t venni, ha feltételezzük, hogy minden konverziót végrehajtunk, bár valószínűtlen, hogy minden konverzió egyidejűleg zajlik. Valójában ez azt jelenti, hogy a társaság nagyon összetett tőkeszerkezettel rendelkezik és jelentős kötelezettségvállalásokkal jár, ha a gyakorlat megvalósul.

Egy másik szempont, amelyet meg kell jegyezni, a tényleges különbségszám.

részvényopciók bemutatója

A két EPS közötti 0, 1 dolláros különbség nem lehet olyan jelentős 10 millió dolláros forgalomban lévő részvény esetén, mint 10 milliárd dollár forgalomban lévő részvény esetén. Az előbbi esetben 1 millió dollár nem áll rendelkezésre befektetők számára, míg az utóbbi esetben ez részvényopciók bemutatója dollár.