A lustaság és a kézműves kozmetikumok

Amikor új lakásba költözöl a pároddal, jó pár dolgot be kell szereznetek. Hamar kiderül, hogy mi az, ami eddig nélkülözhető volt, de többé már nem az. Hogy mi az, amit esetleg a régi házban nem volt lehetőséged használni, viszont az újban már igen. Ráadásul nálunk még az is játszott, hogy egy csomó olyan dolog volt, amiket a költözéskor, a pakolás vége felé járva már nem igazán volt kedvünk külön elcsomagolni, tárolgatni és átvinni az új lakásba. Így például a szappanok, szinte üres hajzseléket meg tusfürdőket. Szóval kozmetikai szereket.

Költözködni nagy dolog. Mindkét értelemben. Egyrészt óriási lépés mindig egy ember vagy egy pár életében, így ilyen értelemben is egyfajta fordulatot jelent az életben. De abban az értelemben is eléggé nagy és jelentékeny mozzanata az életnek, hogy bizony rengeteg időt és energiát igényel, meg logisztikát. Ezt meg elég nehéz csupa szép gondolatokkal a fejedben végigvinni. Szóval igen, a végén már, miután minden bútort, ruhát, könyveket, konyhai eszközöket, ágypárnákat becsomagoltál, és már tényleg az őrület határán vagy, nehéz volna rávenni magad, hogy még a szappanokat is szépen lassan becsomagold. Mi ezeket inkább ott hagytuk a régi lakásban, gondolván, többé nem a mi gondunk, talán az új szerencsés tulaj még meg is örülhet neki.

Szóval olyan jó intenzív, kétnapos pakolás után az embernek jólesne egy megnyugtató fürdés az új házban, kipihenni a fáradalmakat, felavatni az új kádat. Viszont ekkor meg eléggé könnyen megbánhatjuk, hogy a fürdőszobai cuccainkat nem hoztuk magunkkal. Hát mi is megbántuk, ugyanis nagyjából este tíz órakor végeztünk mindennel, amit el kellett rendezni. Ekkor meg ugyan melyik bolt van nyitva? Na meg ki az, akinek ennyi munka után van kedve lefutni a városba, és keresni valahol, valamerre egy éjjel-nappalit, ahol aztán duplaáron vehet valami teljesen rossz illatú tusfürdőt meg kézi szappant.

Másnap, amikor felkeltem, egyből rákerestem a neten, milyen lehetőségeim vannak, hiszen nagy bevásárlást kellett tartanom. Hamar rá is találtam aztán egy Aqua Mundi nevű oldalra, ahol különböző kézműves kozmetikumokat árulnak. Aztán akkor esett le az állam, amikor rájöttem, hogy csak természetes kozmetikumokat árulnak. Nekem mindig vágyam volt, hogy ilyen termékeket használjak, de a pénzünk nem engedte, hogy tömegével vehessek ilyeneket. Ennél az oldalnál azonban meglepően olcsón lehet megrendelni őket. Ahogy olvasgattam a vásárlói véleményeket, egyre biztosabb voltam már benne, hogy ki kell őket próbálnom, hiszen az én bőröm is elég száraz, és állítólag a kézműves szappanok nagyon jók erre. Ráadásul több illatban is vannak. A végső lökést pedig az adta meg, amikor megláttam, hogy akciójuk is van.

Aztán bumm, elárasztottam őket rendeléssel, és napokon belül már kint is voltak a dolgok. Nagyon elégedett vagyok velük. Nem csak szappanokra ruháztam be, hanem különböző testápoló krémekre, ajakápolóra, tusfürdőkre és egy mosódióra is, amiről bevallom nektek őszintén, nő létemre sem tudtam először, hogy mire jó. De tényleg. Úgyhogy vettünk egy ilyet is. Ezt tulajdonképpen mosópor helyett kell használni. Egy kínai növény kimagozott termése, ami nem fogja kifakítani a ruhákat. Úgy voltam vele, hogy egy próbát megér, és nekem nagyon bevált. Érdekes dolog, meg hatékony is.

A férjem amikor meglátta, mennyi mindent vettem, nem is szólt semmit, nem volt meglepve. Akkor azonban igen, amikor rájött, hogy ezek mind természetes kozmetikumok. Azóta már gondolni sem merünk a sima, bolti cuccokra. Mindig kézműves termékeket veszünk. Tényleg közhelyesen hangzik, de igaz, hogy oda kell figyelni ezekre a dolgokra. Annyival nem kerülnek többe, és az eredmény, a hatás garantáltan meg lesz. Hálás lesz érte a bársonyos, puha bőrötök, miután egy jó levendulás szappannal mostátok meg. Plusz az ajkamra is szívesebben kenek egy kakaóvajból készült ajakírt.

Végül is arra jöttem rá, hogy a lustaságunknak köszönhetjük azt, hogy megismerkedtünk ezekkel a produktumokkal, és hogy mi is beláttuk, mennyi előnyünk származik, ha nem valami mesterséges adalékokból meg szerekből készült szépségápolókat használunk. Még hogy a rest kétszer fáradt!