Költözés gyerekkel és az elveszett babakocsi története

A barátnőm, Inez nemrég döntötte el, hogy szeretné eladni a lakásukat és egy új építésű kertes házba szeretne költözni a barátjával, Tiborral és a közös babájukkal, a kis Sebivel. Úgy gondolták, Sebinek jobb lesz egy kertvárosi környezetben felnőni, mint egy kis 40 négyzetméteres lakásban a város közepén. Az új környék sokkal biztonságosabb volt, mint ahol ez idáig éltek és a közelükben lesz a város legjobb bölcsődéje is, ahova eredetileg is be akarták íratni majd a gyereket, így legalább nem kell majd sokat autózniuk sem, mikor eljön az óvodába járás ideje. Addig még volt fél év, így ennyi időt adtak maguknak, hogy szépen megszervezzék a költözést és átgondoljanak minden fontos dolgot ezzel kapcsolatban.

Mikor Inez megkért, hogy segédkezzek nekik pár dologban a költözés kapcsán, azonnal igent mondtam. Már gyerekkorunk óta legjobb barátnők voltunk, így nem is volt kérdés, hogy mellette fogokbabakocsi ár állni ebben a stresszes időszakban. Nem lehet könnyű kisbabával együtt költözni, mikor még magát az anyaságot-apaságot is szokniuk kell. Támogattam a döntésüket, mert a véleményem szerint is egészségesebb lesz a kisfiúnak zöldövezetben nevelkednie, ahol friss levegőt szívhat és nem a szmogos belvárosit, amitől oly sokan betegednek le mostanában. Nemrég elkísértem Inezt a kiszemelt házba, amit nemrég adtak át készen. Indulás előtt az eladni kívánt lakás közelében parkoló autónál pakolásztunk. Vittük magunkkal Sebit is, akit Inez kivett a babakocsiból egy kis időre, mert sírdogálni kezdett. Beszélgetni kezdtünk és egy kis időre hátat fordítottunk az üres babakocsinak. Pár perc múlva vettük csak észre, hogy valaki észrevétlenül elvitte azt mögülünk. Azonnal körbefutottam a környéken, de nem láttam senkinél. Inez addig kétségbeesetten körbe kérdezte a környéken sétáló embereket, de senki sem láttok senkit babakocsit tolni. Fél óra múlva tanácstalanul tértünk vissza mindketten a kocsihoz. Hihetetlen, hogy valaki csak ilyen egyszerűen le tud nyúlni egy ilyen nagy tárgyat! Hiába kértem Inezt, hogy tegyen feljelentést a rendőrségen, azt mondta, így a költözés előtt nem akar a rendőrségre járkálni és egyébként is elég ócska volt már az a kocsi, még a nővére kislányának vették körülbelül 8 éve és tőle örökölte meg. Abban kérte a segítségem, hogy az új babakocsi vásárlásához keressek ki pár oldalt a neten, amíg ő az ingatlanközvetítővel átbeszél pár dolgot az új házzal kapcsolatban. Mikor kiértünk a kertvárosba, én az autóban maradtam és a telefonomon böngészni kezdtem a babakocsikat forgalmazó oldalakat. Így akadtam rá az áruház honlapjára, ahol minden babakocsi ár szimpatikusnak tűnt. Mikor Inez visszatért a kocsihoz Sebivel, rögtön meg is mutattam neki, mit találtam. Ki is választottuk a legjobbnak tűnő babakocsit, amit meg is rendeltünk. Meglepően hamar megkapták, Tibornak is nagyon tetszett és a kisbaba is rögtön elaludt benne.

Mikor eljött a költözés ideje, én is segédkeztem a pakolásban Inezéknek. Az apróbb dolgokat igyekeztek maguk átvinni az új házba, a bútorokat és nagyobb háztartási gépeket pedig költöztető autóval oldották meg. Az én kocsimmal is vittünk át pár dolgot. A költözés kavalkádjában az egyik költöztető fiú kezében véletlen megcsúszott a nappaliban lévő szekrény és ráesett a babakocsira, aminek emiatt kitört a lába. Inez fogta a fejét, hogy most mit tud így csinálni a nagy forgatagban, hisz azt sem tudja, hogy merre forduljon éppen, akkora volt a káosz. Mivel emlékeztem melyik oldalról rendeltük meg a kocsit, úgy döntöttem, segítek a barátnőmnek és megkérdezem, garanciálisan ki tudják-e cserélni a törött kereket. Egy telefonhívás után ki is derült, hogy ez lehetséges, szóval elkértem Ineztől a sérült babakocsit és elvittem az áruházba, ahol ígéretet kaptam, hogy pár napon belül jöhetünk is érte. Megadtam nekik Inez telefonszámát, hogy őt keressék, ha átvehető. Egy héttel később kaptam a hívást, hogy visszakapták a babakocsit és jobban gurul, mint új korában. Addigra már teljesen áthurcolkodtak az új lakásba és az idő is elérkezett, hogy Sebi bölcsődébe járhasson. Három nap múlva az új babakocsival suhant be a bölcsőde kapuján.