Kertes házba egy bicikli is dukál

Amikor a férjemmel kertes házba költöztünk, az egyik szempont volt hogy a gyerekeknek legyen hol játszani a szabadban. Ezért is választottunk egy nagy kerttel rendelkező házat. És most, hogy a nagyobbik gyerekünk kezd olyan korba érni hogy szeret sok időt tölteni a szabadban, beigazolódott hogy jó ötlet volt.

Felvetettem, hogy ha már van szép nagy kertünk, vehetnénk a gyereknek egy biciklit, mert milyen jó lenne ha megtanulna bringázni. A férjem nem értett egyet. Szerinte még túl kicsi hozzá, és egyébként is, nem olyan helyen lakunk ahol olyan sokat lehetne biciklizni. Ebben igaza volt. De mégsem engedtem. Amikor én annyi idős voltam mint ő most, akkor kaptam az első gyermek kerékpáromat, és nagyon jó élmény volt. Igaz, én egy kisvárosban éltem akkor, ahol mindenki mindenhova kerékpárral járt.

Szerintem fejlesztőleg hat a biciklizés, és még ha itt nem is engedném ki az utcára, a kertben gyakorolhatna,és amikor nagymamához megy, ott pedig mehetne nyugodtan. Van is egy jó kis pálya mindenféle emelkedővel ami igazán élvezetes kicsiként.

Végül sikerült meggyőznöm a férjem, és elkezdtük keresni a megfelelő gyermek kerékpárt. Voltunk különböző üzletekben, de valahogy egyik sem nyerte el a tetszésem. Aztán végül rátaláltam egy weboldalra, ahol nagy választékban voltak gyermek kerékpárok. Tényleg, mindenféle közül lehet válogatni. Ki is vannak csoportosítva életkor szerint, hogy még egyszerűbb legyen a keresés.

Ki is választottunk egy menő piros színű bringát, és hozzá kiegészítőket, egy R2D2-ős bukósisakot, és egy térdvédő-könyökvédő készletet. A szállítás ingyenes volt, mert 20.000 forint felett rendeltünk. És nagyon gyorsan megkaptuk a csomagot.

Amikor a gyerekünk megkapta a születés napjára, nagyon örült neki. Egyből ki is akarta próbálni, de persze gyakorolni kellett elsőre. Az esések viszont nem szegték kedvét. Nemsokára már teljesen meg fog tanulni bicajozni. Föl alá megy vele az udvaron, és már a nagyszülőknél lévő pályát is ki akarja próbálni nagyon. El sem tudnám képzelni, hogy milyen lehet kert nélkül fölnőni. De örülök, hogy a gyerekeimnek megadatott ez a lehetőség, hogy a kertben tanuljanak meg biciklizni, mint anno én.