Házak és ékszerek

A legtöbbször az élet hozza a legváratlanabb és legviccesebb fordulatokat. Egy ilyen eset esett meg velem múltkor is, amikor úgy döntöttem felkerekedek és nézek magamnak egy ingatlant. Általában szeretem, ha kiszolgálnak és ebben az esetben is egy szakértő cég segítségét kértem az ügyben. Nem lepődtem meg, amikor egy kellemes külsejű hölgyet küldtek ki a megadott helyszínre, hogy a kínálatban lévő házakat bemutassa nekem. Általános marketing fogás, hiszen lássuk be, mi férfiak sokkal könnyebben hajlunk valamire, amit egy szép nő mond nekünk. Annak ellenére, hogy nyilvánvalóan feltűnt mire megy ki a játék, én sem tudtam kivonni magam a hölgy hatása alól. Különösen a nyaklánca tűnt fel, amire először azt hittem gyémántkővel van ékesítve. Mivel az a tájék egyébként is vonzotta a tekintetem így később volt alkalmam megfigyelni az ékszert és rájöttem, hogy valójában egy swarovski nyakláncról van szó.

Amellett, hogy nagyon szép darab volt, mind a hölgy mind a kiegészítő, sok mindent el is árult a természetéről, hogy ilyesmit hordott a nyakában. Az igényesség, a büszkeség és az ész is jellemző általában azokra a nőkre, akik ilyen eszközöket vesznek igénybe külsejük további csinosítására. A swarovski ugyanis nem drágakő, hanem ólomkristály, ami miatt az ára is jóval olcsóbb. Ugyan akkor ez a kristály elképesztően jó fényáteresztő kepeségekkel bír, és a csiszolása is különleges, aminek a segítségével tökéletesen alkalmas arra, hogy más drágaköveket (például a gyémántot) helyettesítsük vele. Akinek van annyi esze, hogy egy olcsóbb, de minőségi követ vegyen meg ahelyett, hogy minden vagyonát egy valód gyémánt ékszerbe ölje, az buta nem lehet.

Általában véve is elmondható, hogy az embereket jellemzik a személyes tárgyaik. Én elfogadom ezt az állítást és ezért gondoltam, már elsőre, hogy igényes nővel van dolgom. A swarovski kristály csillogását ugyanis nem csak az ólomkristály optikai tulajdonságai határozzák meg, hanem a csiszolás minősége és mennyisége is. Az eredeti köveket 14 lapra szokták csiszolni, ez a gyár védjegye is, ráadásul ezt mind precíz, modern gépek végzik. Minél több lapra van csiszolva egy kristály, annál több helyen töri meg a fényt, ezáltal növelve a vakító képességét.

Egyébként két fajta módon szokták csiszolni a swarovski ékszereket. Az egyik a kúpos hátú, ami leginkább hasonlít egy gyémántra. Az ékszerek nagy részét ez adja, mivel foglaltban nagyon jól mutatnak. A másik elterjedt módszer a lapos csiszolás. Az így készült kövek vasalással vagy ragasztással ruhák, egyéb tárgyak díszítésére tökéletesen alkalmasak. Ráadásul színezetten is találhatunk ilyen kristályokat, ami azért nagyon fontos, mert így egész biztos találunk olyat, ami nekünk a legjobban tetszik, hozzánk a legjobban illik, és nem csak a gyémántot, de a zafírt, smaragdot, vagy más egyéb drágakövet is pótolhatunk vele. Igaz azt hozzá kell tenni, hogy a színes kövek csillogása kissé sérül, de még így sem lesz okunk a panaszra.

Ráadásul könnyen megállapítható volt az is, hogy nem hamis az ékszer, hiszen a másolatokat olvasztott üvegből gyártják, aminek a csillogása összehasonlíthatatlanul gyengébb, mint az ólomkristályé. Olyannyira igaz ez, hogy még egy laikus is könnyen különbséget tud tenni a két kő között szabad szemmel is.

Miután pedig szabad szemmel megállapítottam, hogy ezen a nőn minden igazi, tudtam, hogy jó döntés volt az ingatlan nézegetés. Megjegyeztem a hölgynek, hogy milyen szép a nyaklánca, aki örült is a bóknak és ebből egy egész jó kis beszélgetést tudtam kezdeményezni vele. Persze azért a házakra is figyeltem egy kicsit. Elég jó otthonok tárultak a szemem elé és mivel látta, hogy őszintén érdeklődök nem csak iránta, hanem a házak iránt is, így még könnyebb volt vele flörtölni.

A nap végére nem csak megfelelő ingatlant, de egy kifejezetten nagyreményű randevút is sikerült foglalnom magamnak, így abszolút nyertesnek éreztem magam a nap végén. Abban az esetben, ha jól alakulnak a dolgok a swarovski nyakláncos nővel, már azt is tudom, hogy milyen ékszert adok neki születésnapjára.