Fiat pénzrendszer


Persze mutatok hiperinflációs példákat és megmutatom, hogy az fiat pénzrendszer infláció az arany alapú pénz esetén szinte nulla volt vagy évig. De kérlek járj utána magad is! Folytatom a minikurzust, aminek ez már a nyolcadik része.

© 2011-2020 Komló Média - Hírek, információk, televízió

Ebben a kurzusban felvetődik annak lehetősége, hogy a jelenleg ismert pénzügyi rendszer összeomlik, a dollár is elveszti értékét és végül kialakul egy új pénz ügyi rendszer. A dollár elveszti értékét? Mit jelent? A fiat pénzrendszer ezzel az ismeretek bővítése, a látókörünk növelése, egy vita elindítása, de a történetről órákat lehetne mesélni, hogy teljes legyen.

Nem szeretném, hogy most hirtelen erre alapozd az életed végezz saját kutatást, nézz utána a számoknak magad is, az itt vázolt világkép egy a sok közül. Jó lenne, ha végül saját véleményt formálnál!

De most lássuk a cikket! Ha gondolod, akár meg is nézheted videós formában: A FIAT pénz bukása Nálam okosabb emberek szerint az összes valaha létezett pénzrendszer eltűnt már, ezek sem tartanak örökké, a FIAT pénz rendszer amit jelenleg használunk csak egy ígéret, a belső értéke nulla és fiat pénzrendszer piac végül mindig visszatalál a fundamentumokhoz, össze fog omlani a dollár is, ahogy a korábbi pénzek tették.

Ez természetesen egy lehetőség. A történelemben most fordul elő először, hogy senki nem használ mondjuk arany vagy ezüst alapú pénzt, mindenhol FIAT pénz terjedt el. Már elnézést, de a WC papírnak magasabb a belső értéke, mint a dollár bankjegynek.

A Fiat pénz értéktelen pénz, csak azért van értéke, mert értéket tulajdonítunk neki.

a legpontosabb kereskedési jeleket

Mert a kormány fenntartja azt. De ha elszáll a bizalom, elvész az értéke, ezt már korábban is megbeszéltük.

bitcoinokat keresni sok, gyorsan és ízletes

Azért lehet belőle költekezni, azért lehet korlátlanul nyomtatni, mert igazi értéke nincs és úgy is bánnak vele. Láttam ezzel kapcsolatban két nyilatkozatot, amin nagyon elgondolkodtam: Ebben a vidóban Alan Greenspan től ig a FED elnöke azt nyilatkozza, hogy az amerikai kötvények biztonságosak, biztos, hogy vissza lesznek fizetve, hiszen mindig tudunk pénzt nyomtatni! Hát nem röhejes? Menyit ér az a kötvény, ha akármennyit vissza tudnak fizetni?

hitelesítési lehetőség

Mennyit ér az a pénz? Ebben a videóban pedig a dollár eszközök biztonságáról kérdezik.

Pénz – Wikipédia

Elmondja, hogy mivel az eszközöket mindig vissza fogják fizetni hiszen bármikor bitcoin információs weboldal pénztezért a dolog nem biztonsági kérdés. Pénz az mindig lesz, de a vásárlóerejét nem tudják garantálni… Amin ezek után remélem nem csodálkozol, még ha meg is vagy lepődve. Ha viszont egyre kevesebbet ér, akkor az idővel valószínűleg hiperinflációhoz vezet.

valódi csere bináris opciókra

Ez egy módja annak, hogy a kormányok megszabaduljanak az adósságoktól. Venezuelában például most augusztus án vágtak le öt nullát a pénzből. A cégek tojásban adják a bónuszt. Nem kell fiat pénzrendszer menni, ha hiperinflációt és összeomló pénzügyi rendszert szeretnénk látni. Hogy komolyan vegyük a dolgot, mutatok néhány példát a gyűjteményemből.

Bebizonyították, hogy mindig is a politika tette tönkre a pénzünket

Nézz utána, mi okozott hiperinflációt ezekben az országokban! Valaha ezen országok polgárai is vígan élték az életüket, de aztán elveszett a bizalom és ez hiperinflációhoz vezetett. A pénz egyre kevesebbet ért, egyre nagyobb címleteket kellet nyomtatni, míg idáig jutottak: A videót a német márkával kezdem, alább egy milliárd német márkás bankjegy látható.

Ugye a németek elvesztették a háborút, óriási adósságokat vertek rájuk. Végül hogy ezt fizessék, elkezdtek pénzt nyomtatni, a pénznyomtatás vége hiperinfláció lett.

András Bence Cikk mentése Megosztás Arról mindenki hallott már, hogy a történelem során mennyire sokféle pénz értéktelenedett el, vagy éppen ment teljesen tönkre. Azt viszont kevesen értik, hogy ennek pontosan mi is volt az oka. Egy friss kutatás évnyi adatot gyűjtött össze, hogy megválaszolja ezt a kérdést.

Pár éve Zimbabwe élt át hiperinflációt: De nem kel ilyen messzire menni, a következő példa Jugoszlávia: Vagy beszélhetnénk a pengőről is. A pengő pedig világrekorder az inflációt tekintve, sehol nem volt még a világon akkora infláció, mint Magyarországon.

A múltbéli pénz Mindenekelõtt azt kell megérteni, hogy az értekét elõállító fizikai gazdaság mûködéséhez szükséges közvetítõ közeg, a pénz, önmagában értéktelen jel. Semmilyen pénznek, beleértve a legfontosabb valutákat is, mint például a dollár, az euro, a jen, nincs semmilyen értéke. Ugyanakkor ez az önmagában értéktelen jel, a pénz, nélkülözhetetlen közvetítõ közeg, ami nélkül egy modern gazdaság nem mûködhet. Bármi szolgálhat pénz gyanánt, mely elfogadható a lakosság számára, mint a termékek és szolgáltatások cseréjét elõsegítõ közvetítõ közeg. Az amerikai indiánok felfûzött kagylópénzt, az indiaiak fényes színezetû kagylókat, egyes szigetlakók a bálnák fogait, az inkák a kokaincserje leveleit fiat pénzrendszer Észak- Amerika elsõ telepesei a dohányt használták erre a célra.

Így született meg a világ legnagyobb címletű forgalomba került bankjegye. Az USA inflációja Ez nagyon jó időpont arra, hogy megnézzük hogyan alakult a az infláció az elmúlt durván évben. Nézzük meg a hivatalos dollár inflációs adatokat.

A fiat pénz

Az as évektől kezdve hosszú távon alig volt infláció. Ha pénzt kerestél és megtakarítottad fiatalon, az idős korodban is majdnem ugyanannyit ért. Megőrizte a vásárlóerejét. Az fiat pénzrendszer után kezdett el növekedni, amikortól kezdve a dollárt levágták az aranyrendszerről.

A FIAT pénz bukása, hiperinflációs példák

Viszont az elmúlt évtizedekben csak infláció volt, sokak szerint azért mert a jelenlegi FIAT pénzrendszer az inflációra van szerkesztve.

Érdekes gondolat. Nézz vissza később is, hiszen ez a történet folytatódik. Ha tetszett ez a cikk, kérlek oszd meg másokkal is! Sokat jelentene nekem, ha feliratkoznál a hírlevelemre és ha nem szeretnél semmiről sem lemaradni, akkor kövesd a Facebook oldalam vagy a Youtube csatornám!

Bernard Lietaer ejtsd lietár Silvio Gesell-nek, a helyi pénzek első feltalálójának volt a szellemi örököse, egyúttal az euró elődjének, ami egy kiegészítő pénznek indult, az egyik megalkotója; a belga jegybank egykori osztályvezetője.