Egy kis olvasás, napelem működése

A minap az egyik barátnőmmel megbeszéltük, hogy beülünk a  butik soron lévő helyes kis családias kávézóba hogy egy jót beszélgessünk végre, hiszen hetek óta nem találkoztunk. Na meg persze azért, hogy kifaggassam Laciról az új barátjáról, hogy milyen is valójában?

A barátságunk

Már nem is emlékszem, hogy hány éve ismerjük egymást. Persze kit tudnám számolni, de akkor rá kellene döbbennem, hogy mennyire öregszünk, így inkább nem tenném. Szóval a lényeg, hogy régi a barátságunk, és az idő sem törte meg. Nem mondom azt, hogy sűrűn van lehetőségünk találkozni, hiszen mindenkinek van dolga, de azért pár naponta telefonálunk egymásnak, vagy éppen ráírunk a másikra.

Alig vártam, hogy elteljen az ünnepek utáni időszak, és végre találkozhassunk. Hetekkel ezelőtt találtam rá véletlenül erre a nyugodt kis kávézóra, ezért döntöttem az mellett, hogy ide jöjjünk, mert még sokan nem ismerik, picike, így nincs nagy nyüzsgés, és legalább tudunk nyugodtan beszélgetni.

Egész nap nyüzsögtem a munkahelyemen, és alig vártam, hogy elteljen a nap, és délután 3 óra legyen. talán 2 körül lehetett, amikor csipogott a telefonom. Reménykedtem benne, hogy nem Anna lesz az, hogy lemondja a találkozónkat. Persze a megérzésem nem csalt, de szerencsére nem lemondta, hanem csak szólt, hogy egy fél órával később fog csak tudni jönni.

A várakozás

Az elkövetkezendő egy órában, amit a munkahelyemen töltöttem még azon gondolkodtam, hogy mit is csinálhatnák a szabad fél órában, hogy elüssem az időt. Különös dolgom nem akadt, így gondoltam majd rögtönzők valamit, más nem beugrom a butik sorra, sétálok egyet…coffee-beans-399465_640

A hátra lévő idő gyorsan eltelt, és úgy döntöttem, hogy beugrom a könyvesboltba, hiszen úgy is kellene keresnem a bátyámnak valamilyen könyvet ajándékba. Persze igazán elveszett voltam, hiszen nem vagyok egy olvasós típus, és ritkán is járok be. Még jó hogy igen csak készségesek voltak az ott dolgozók Hogy milyen könyvet kerestem? Olyat, amibe benne van a napelem működése. A bátyámat most a megújuló energia foglalkoztatja. Én naiv azt gondoltam, hogy biztosan nem lesz sok ilyen könyv, és gyorsan végzek, végül is csak egy egész sornyi volt. Halvány fogalmam sem volt, hogy melyiket válasszam…

A kávézó

Igaz, hogy csak egy alkalommal voltam itt, de most is rá kellett jönnöm, hogy jó döntés volt. Miután elég sok időt eltöltöttem a könyves boltban, így nem kellett sokat várnom Annára, hiszen épp hogy csak leültem, akkor ért ő is oda.

Gyorsan kértünk magunknak egy jó hosszú kávét, és már témánál is voltunk. Persze hogy először Lacira voltam kíváncsi, hogy milyen, és hogy hogy is jönnek ki? Ez volt az első szilveszterük közösen… csupa csajos téma. Örültem neki, hogy végre találkoztunk, hiszen már olyan régen volt egy nyugodt óránk, hogy beszélgethessünk. Még jó hogy nem terveztem semmit utána, mert szerintem vagy 2 órát ott voltunk. Remélem, hogy a következő alkalomig nem kell majd megint heteket várnunk, hogy össze tudjuk egyeztetni az időpontokat.