Egy házvásárlás kálváriája

Mikor eldöntöttük a feleségemmel, hogy lakásból kertes házba szeretnénk költözni, már útban volt a gyerek és elkezdődött életem egyik legzsúfoltabb és legstresszesebb időszaka. Aki tudja, hogy milyen a költözés, az érti, mire gondolok. Lakáshirdetések böngészése naphosszat, közben az ember árulja a sajátját is, hívnak a leendő vevők, de nekünk is hívogatni kell a hirdetőket, fogadni kell azokat, akik megnézik a lakást, ám nekünk is házról házra kell járkálni ez idő alatt, hogy megtaláljuk a tökéletes otthont. Egy szóval úgy jellemezhetném ezt, hogy káosz. Káosz, hogy mi folyik most az ingatlanpiacon. Az árak a magasban, de mi egy használt lakást szerettünk volna eladni és egy új építésű házat venni. A kettő ára közti különbségért pedig igen csak sokat kellett spórolunk az elmúlt időkben. Még szerencse, hogy a szüleink is be tudtak segíteni, különben még mindig egy 32 négyzetméteres, egyszobás lakásban tengetnénk a napjainkat és ott várnánk, hogy jöjjön a baba. Elmesélem, hogyan találtunk rá végül az álomházunkra.

eladó ház 2Vali, a feleségem ötlete volt az egész. A közös gyermek gondolata már korábban is felmerült mindkettőnkben, de költözni nem feltétlen akartunk. Úgy voltunk vele, hogy ha már kicsinek érezzük a lakást hármunknak, akkor pakolunk. De egyik nap Vali azzal várt otthon, hogy gyermeket vár. Olyan gyorsan történt minden, a kezdeti boldogságot felváltotta az aggodalom. Mi lesz, ha kicsi lesz a lakás? Hiszen csak egy szobánk van! Gyerekkel sokkal nehezebb lesz költözni, és a többi. Ekkor abban maradtunk, hogy megpróbálunk találni egy korrekt áron kapható új építésű családi házat,valahol az agglomerációban, hogy ne kerüljünk túl messze a szüleinktől sem. Elkezdődött tehát a hajsza egy új otthon után. Az ingatlanbecslés után a legtöbb ingatlanhirdetéssel kapcsolatos weboldalra felraktuk a lakásunkat, jöttek is megnézni páran, de a várt érdeklődőszám valahogy elmaradt. Nem értettük, hogy miért van ez, hisz jó környéken lakunk, az ára is megfelelő, igaz, nem ma lett felújítva, de azért lelakottnak sem számított. Mindeközben mi is nézegettük az eladó házakat, de valahogy nem bukkantunk rá az igazira. Mivel rengeteg hirdetős oldal van, nem volt nehéz válogatni, de sok nem volt szimpatikus. Volt, ahol mindenért fizetni kellett, már a hirdetés feladásáért is, volt, ahol rendszertelenül jelentek meg a hirdetések, így elveszett a házunk az összevisszaságban. Viszont volt egy oldal, ami talán a legmegfelelőbb volt mind közül: ez a Nextapró. Nem is hallottunk róla ezelőtt, egyik ismerősünktől tudtuk meg, hogy létezik. Neki ezen keresztül vennie egy túrabiciklit nemrég és csupa jó dolgot mesélt róluk. Például, hogy könnyen ment a hirdetéskeresés, ezáltal nagyon hamar sikerült megtalálnia a bringát. Úgy gondoltuk, megér egy próbát itt is keresni egy házat és láss csodát, amit végül megvettünk, azt a Nextaprós hirdetőoldalon találtunk meg.

Mikor felmentünk az oldalra és beírtuk, hogy eladó ház, rengeteg hirdetés fogadott minket. Mivel lehetett szűkíteni a keresést településre és árra is,eladó ház könnyű dolgunk volt, mert így az elképzeléseinknek megfelelő ingatlanokat tudtuk böngészni. A családi ház kategóriában görgetve megláttunk egy csodaszép házikót, amire azonnal ugyanazt a reakciót adtuk: Ez kell nekünk! Mivel a hirdető minden fontos információt közölt az eladni kívánt házról és az elképzeléseinknek is megfelelt mind árban, mind állapotban, felvettük vele a kapcsolatot és lebeszéltünk egy időpontot, hogy megnézhessük. Ezzel párhuzamosan a Nextapróra is feltettünk egy hirdetést a mi lakásunkról. Ez igen könnyedén ment, a Hirdetésfeladás gomb megnyomása és a kategória megadás után lehetőségünk volt minden lényeges tudnivalót belevenni a hirdetésbe. Remek, hogy nem kell a hirdetőnek külön mindent bepötyögnie, hanem az oldal felajánl mindent – például állapot, komfort, extrák – és az ezekhez kapcsolódó jellemzőket csak be kell ikszelni. A leírás résznél pedig külön fel lehet tüntetni olyan releváns infókat, amiket még fontosnak tart a hirdető közölni a vásárlóközönséggel. Képeket is tölthettünk fel, melyek sorrendjét lehetett változtatni, így a nekünk tetsző módon jeleníthettük meg őket az oldalon. A hirdetés feladása után nem sokkal meg is jelent az oldalon a lakásunk, aznap este már több telefonhívás is érkezett azzal kapcsolatban, hogy szeretnék megnézni. Bezzeg a többi oldalra való feltöltés után nem kapkodtak így az ingatlanért! Nem tudom, mit tud ez a Nextapró, de valamit nagyon jól csinálnak, hisz mi is nekik köszönhetően leltünk új otthonra és a lakásunkat is egy olyan vásárló vette meg végül, aki ezen az oldalon bukkant rá. Mindenkinek csak ajánlani tudom, ha  költségtakarékos, de megbízható módon szeretne túladni valamin.