Egy európai útnak, csak minőségi motoros csizmában szabad nekivágni!

A házak, épületek számomra mindig egy varázslattal értek fel. Egyszerűen imádok csak úgy városokban sétálni és főleg a régi városrészek épületeit csodálni. Az a rengeteg aprólékosság, amit egy ház magán tud viselni, szerintem lenyűgöző. Közhely lesz, de Budapestet imádom ilyen szempontból, mert annyira eklektikusak az épületei, hogy az ilyen épület fanatikusok, mint mondjuk én, eldörzsölnek egy könnycseppet a szemük sarkában, ha az utcákon sétálgatnak. Lehetséges ez a szenvedély hozta a hivatásomat és lettem ingatlanos. Mint minden jó munka mellé, kell egy még jobb hobbi, amivel az ember ki tud szakadni a szürke hétköznapokból, nekem ez a motorozás lett.

Miért pont a motorozás?

Gyakran teszik fel nekem ezt a kérdést, és ha nagyon meg kell indokolnom talán az, hogy a motoron sokkal, de sokkal szabadabbnak érzem magam, mint egy autóban. Ha az ember ráül a motorra, akkor az egy egységet alkot vele, míg a kocsiban ez az érzés nem annyira egységes. Persze sokkal veszélyesebb is a kétkerekű, mint a négy, de pont ez benne a jó! Az adrenalin áramlás a testben, amikor tövig húzod a gázt valami eszméletlen!

Természetesen ehhez a hobbihoz nélkülözhetetlen a biztonságos és designos felszerelés is! Amikor megvettem az első motorom, akkor egy ismerősöm ajánlott nekem egy üzletláncot, amit Magyarország első számú motoros hálózatának tartanak. Itt lehet vásárolni Sixgear termékeket, ami ennek az üzletláncnak, pontosabban a Shox-nak a saját márkája. Nem csak minőségi, de biztonságos, és ami a hobbi, divatmotorosoknak fontos, eszméletlenül jól néznek ki! Tehát már a kezdetek kezdetnék itt vásároltam be és azóta is csak innen vásárolok.

Többször cseréltem már le a dzsekimet, nadrágomat, bukósisakomat, általában azért, mert újat szerettem volna, meguntam az éppen akkori fizimiskám. Egyetlen egy dolgot nem cseréltem még le, ami már több éve rendületlenül bírja a több kilométeres útjaimat, ez pedig nem más, mint a lábbelim. Ez a motoros csizma volt életem legjobb döntése. Nem csak kényelmes, strapabíró és szép, hanem rendkívül kedvező áron tudtam megvásárolni is a hasonló kaliberű csizmákhoz képest. Nem csak a fémparipán kiváló, hanem séta közben is, így remekül tudok élni a másodlagos hobbimnak, amit a motorozással kötöttem össze, – és már a cikk elején is említettem – ez nem más, mint a városnézés.

Halmozott hobbik

Egyik nyáron tettem egy európai körutat. Megterveztem mely városokba látogatok el és milyen épületeket fogok megcsodálni. Út menti motelekbe laktam, és néha próbáltam egy kis zsebpénzt összeszedni motoros türkökkel, bár ezt kétszer kíséreltem meg, inkább kínos volt, mint szórakoztató és gazdaságos. Inkább maradtam csak az utazásnál és a nézelődésnél.

Természetesen ezt az utat megelőzte egy nagy bevásárlás minőségi Sixgear termékekből. Azt hiszem ekkor lett teljes a motoros ruha szettem. Abban a körben vettem egy dzsekit és egy bukósisakot. A csizma már meg volt, szóval arra nem volt gond, de a bukósisak kiválasztásánál nagyon sokat gondolkodtam. Utána kellett járnom, hogy sorolják be őket biztonságuk szerint, de aztán inkább design alapján lett a választás, mert mindegyik sisakról azt olvastam, hogy elérték a legjobb besorolásokat.

A leadott rendeléseket hamar kiszállították. Máig emlékszem az örömömre, amikor kicsomagoltam és beöltöztem teljes páncélzatba. Amikor rajtam volt, éreztem, hogy nem eshet bajom és tudtam jó választás lett a kis túrámhoz.

Mi lesz idén?

Erre a nyárra is terveztem egy nagyobb kiruccanást többed magammal, de sajnos nem valósult meg. Az egyik cimborám egy elég súlyos balesetet szenvedett és kórházba került. Az volt a szerencséje, hogy rajta volt a bukósisak és a feje védve a volt. A testén elég sok sérülés lett, mert nem Sixgear ruházatot viselt. Így, az idei kiruccanás elmaradt, de legalább megint volt ok, – még ha kicsit morbid is – hogy vásároljak.

Kitaláltam ugyanis, hogy a szerencsétlenül járt cimborámat meglepem egy hasonló remek motoros csizmával, mint ami nekem van. A választásom egy TEXAS fantázia nevet viselő, inkább cipőre, mint csizmára hasonlító, lábbeli lett. Ez a bakancs kiváló minőségű marhabőrből készült, könnyed és erősített, hogy a váltó ne tegye tönkre.

Kifejezetten örült az ajándékomnak barátom, akit a kórházban látogattam meg vele, hogy jobbulást kívánjak. Megbeszéltük, hogy jövőre mindenképp megszervezünk egy remek motoros túrát és kiélvezzük a motoros csizmáink nyújtotta kényelmet!