CME bitcoin


Új tartalmak

Megosztom A Chicagói Árutőzsde CME a világ egyik legnagyobb börzéje, ahol decemberében vezették be a bitcoin határidős kereskedést. Ez volt az első olyan intézmény, ahol a hagyományos piacok szereplői törvényileg szabályozott keretek között kezdhettek el spekulálni a bitcoin áfolyamára.

CME bitcoin

A CME ügyletei készpénzben kerülnek elszámolásra, vagyis itt nem valós bitcoinokkal, hanem az azok árát lekövető származtatott termékkel folyik a kereskedés. Ezek a szerződések minden hónap utolsó péntekén járnak le, londoni idő szerint kor. Ha ez munkaszüneti napra esik, akkor az ezt megelőző utolsó munkanap jelenti a határidőt.

Bitcoin CME Gap – egy mutató, ami előrejelzi a bitcoin árfolyamát rövidtávon

Az ezt megelőző utolsó kereskedési napon minden trader eldöntheti, hogy a lejárat időpontjában kilép-e a piacról és pénzre váltja a pozícióját, vagy átviszi azt a következő hónapra. A szerződésekkel lényegében arra lehet fogadni, hogy a lejáratuk iőpontjában mennyit fog érni 1 BTC.

Ha ebben az időpillanatban a bitcoin többe kerül, mint amennyi a CME bitcoin megkötésekor meghatározott ára volt, akkor a kereskedő nyeresége ez a különbözet lesz, ha pedig kevesebbe, akkor ugyanennyit veszít rajta. Mindez fordítva is érvényes a short típusú ügyletek esetében.

A CME a legnagyobb kriptotőzsdék árfolyamainak átlaga alapján határozza meg a saját árfolyamát.

CME bitcoin

A CME BTC piacának elindulása óta sok vita folyik arról, hogy az itt végzett kereskedés vajon befolyással lehet-e az árfolyamok alakulására. Egyes elméletek szerint a határidős szerződések lejárati idejéhez közeledve, egyes intézményes kereskedők a nem szabályozott bitcoin tőzsdéken pl.

Korábban már mi is többször foglalkoztunk ezzel a témával, az idő múlásával azonban egyre több valós adat áll rendelkezésünkre ezzel kapcsolatban, ezért egy friss elemzés kapcsán most ismét elővesszük a témát.

CME bitcoin

A CME határidős kereskedésének elindulása óta, az alábbi módon alakult a bitcoin árfolyama a szerződések lejártát megelőző és azt követő időszakokban. Amint látható, a reakciók változatosak voltak.

Bejegyzés navigáció

Volt amikor ez az esemény szinte semmilyen hatással nem volt a piacra, máskor viszont trendfordulónak CME bitcoin beillő kilengéseket tapasztalhattunk a kérdéses időszakokban. Átlagos napi megtérülés a lejárat napján vs.

  • Bitcoin CME Gap - egy mutató, ami előrejelzi a bitcoin árfolyamát rövidtávon - krisztinahaz.hu
  • Fuchers bináris opciók

Átlagos megtérülés a lejárat napjain, 2. Átlagos megtérülés két nappal egy lejárati nap előtt, 2.

Két nappal egy nem lejárati péntek előtt 3. Átlagos megtérülés a lejáratot megelőző 7 nap során, 2.

Live Bitcoin Liquidation Watch: October 18 2020

A lejárati nap utáni 7 nap során, 3. Egy nem lejárati héten, péntektől péntekig, 4. Átlagos 24 órás megtérülés, 2. A bitcoin átlagos napi hozama az utolsó feleződés július és a bika piac csúcsa között december 0.

  1. A CME Gap mutató hasznos lehet a rövidtávú stratégiával dolgozó kereskedőnek, de jó, ha tisztában vagyunk vele akkor is, ha hosszú távon fektetünk bitcoinba, hiszen sokszor jó magyarázattal szolgál a bitcoin rövid távú árfolyam ingadozására az indikátor.
  2. Hogyan lehet bitcoinokat találni
  3. Oops! Something went wrong.
  4. Никки как открыла пошире глаза, так и не закрывала; перебивая Бенджи, она и близнецы с криками показывали друг другу тех, кого помнили по картине.
  5. Bináris opciók kereskedői statisztikák