Házvásárlás, bukósisak méret

Hogy mi köze van a kettőnek egymáshoz, mindjárt el is mesélem nektek. Persze ahhoz, hogy mindenki megértse, egy kis mesélés szükséges…

Az ismerkedés

Pultosként dolgozom a város szélén egy kocsmában. Nem is igazán kocsmának mondanám, hanem inkább amolyan pubb jellegűnek.

Nem olyan régóta van munkám, mert csak 4 hónapja sikerült állást találnom. Pont felvételt hirdettek ide, mikor Zsuzsi a barátnőm mondta, hogy jelentkezzek. Igaz nem ez a szakmám, de van benne gyakorlatom, hiszen nyaranta általában éttermekben dolgoztam, mint pultos.

Sok fiatal megfordul nálunk, szeretnek ide járni, ismerkedni, szórakozni, biliárdozni, vagy csak egy kicsit kikapcsolódni. Hétvégenként elég nagy itt a nyüzsi, az élet, mert van egy kis disco része is a helynek, így aki nem kíván a nagyvárosba elmenni, akkor itt is jól érezheti magát.

Itt ismerkedtem meg egyik alkalommal egy jó kis motoros baráti társasággal, köztük pedig Krisztiánnal. Szerintem ritkán nevet annyit az ember, mint én is aznap este nekik. Éppen azon témázgattak, hogy kinek mekkora feje van, és mekkora bukósisak méret kell neki. Ti ezen nem nevettetek volna? Mikro azt hallgattam, hogy te túl sok nokedlit ettél pörkölttel, a másik pedig sok palacsintát, és azért olyan nagy a feje.

Szóval időközönként elmosolyogtam magamat, és magamban jót mulattam. Szeretem, amikor betérnek normálisabb csapatok, mert akkor az idő is gyorsabban telik, és ha még a társaság is jó, akkor az még jobb is. garden-910946_640

A nagy Ő

Mint említetten, ekkor ismerkedtem meg Krisztiánnal is, ő is a nagyfejűek közé tartozott. Bár be kell, hogy valljam, egyáltalán nem volt neki nagy feje, egy teljesen átlagos méretű volt. Miután minden nap betért hozzám, ha csak egy üdítőre is, hamar sor került a telefonszám cserére is, és az első randevúra, hiszen kölcsönös volt a szimpátia. Ez ma már 4 éve volt, és mára már a vőlegényem. Persze hol máshol, ha nem a munkahelyemen kérhette volna meg a kezemet.

A leány kérés

Szóba került már pár alkalommal, hogy most már ideje lenne, ha bekötnék a fejét, de persze csak a barátai cinkelődtek vele. Én csak jókat nevettem rajtuk, hiszen azért tették ezt, mert még senki nem nősült meg közülük.

Aztán egyik hétvégén valami zenekar játszott nálunk, és éppen szünetet tartotta, mikor valaki nekiállt énekelni a mikrofonba. Ismerős volt a hang, de időm nem volt arra, hogy rá figyeljek, hiszen annyian voltak, hogy ketten is alig győztük.  Aztán amikor egyszer csak a hang közeledését hallottam, és a pult előtti tömeg szétnyílt, nem volt kérdés, hogy miért volt ismerős a hang. Hát ki más is lehetett volna, mint az én párom, Krisztián, és igen, éppen a kezemet kérte meg. Hát meg is könnyeztem én is, a leány kérést, és a barátoktól is igen csak nagy tapsot kapott érte.

 

Ma már a házvásárláson gondolkodunk, hogy hol is, és merre lenne a legjobb, és hogy milyen. Mivel hosszú távra tervezünk, és persze a motoroknak is kell majd a hely, így arra gondoltunk, hogy egy családi házat kellene vásárolni. nem baj, ha kicsi, csak ne akarjon összedőlni, és lehessen majd hozzá építeni. Ha már megvan, akkor úgy is lehet csinosítani, vagy éppen kibővíteni.