Bitcoin keverő, Mi az a Bitcoin? Hogyan működik? És mire használhatod? - Virtuális Cash


EU-s hatóságok csaptak le egy bitcoinkeverő szolgáltatásra Összeurópai akció áldozata lett a népszerű Bestmixer.

Vigyázz, scam! Nem minden bitcoin mixer az aminek látszik

A hatóságok cinikusan, további bevételeket cserélhet az interneten lefoglalt oldalon üzenik mindenkinek: figyelnek minket.

Egy május i sajtónyilatkozat megerősítette, hogy az Europol, a holland Pénzügyi Hírszerző és Nyomozó Iroda FIODvalamint a luxemburgi hatóságok elkobozták a Bestmixer vagyonát, dokumentumait és internetes oldalának doménjét. A McAfee, biztonsági szoftverekre szakosodott vállalat állítólag szintén érintett az ügyben. Ez még csak a kezdet?

bitcoin keverő

Ugyan több, ún. Az eset precedensjelentőségű lehet.

bitcoin keverő

Az ilyen oldalak bitcoin keverő alapvetően nem illegálisak: azt a célt szolgálják, hogy megnöveljék a BTC-tranzakciók anonimitását. Mivel a kriptopénzek használata nem szankcionálható, azok megkeverése sem szabadna, hogy extra szabályok alá tartozzon.

bitcoin keverő

Más kérdés, hogy az ilyen keverőoldalak óriási kockázatot hordoznak magukban, mivel itt a BTC beküldése után meg kell bíznunk a weboldal többnyire névtelen üzemeltetőjében, hogy ki is adja a megfelelő mennyiséget a keverés után.

Ilyen volt a Bestmixer, de hasonló volt korábban az önként bezárt BitMixer is. Ezekben az esetekben a keverést indító minden bizonnyal ilyen módon próbálta meg eltitkolni vagy tisztára mosni a pénz illegális mivoltát — állítja a sajtónyilatkozat. A bűnüldöző szervek közleménye a lefoglalt doménen ezzel szemben jóval vészjóslóbb hangot ütött meg.

Bitcoin keverők top. Mi az a bitcoin keverő? Keverő működési sémája

Az Europol szerint az ellenőrzés nemcsak a pénzügyi feljegyzéseket, de a vállalat és annak ügyfelei közötti beszélgetés áttekintését is magába foglalja. A holland FIOD az elmúlt évben minden, a platformon történt interakció információit megszerezte.

Ezek között szerepelnek az IP-címek, a tranzakciók részletei, Bitcoin-címek és chatüzenetek is — dicsekedett el vele a sajtóhoz eljuttatott dokumentum. A FIOD az Europol segítségével elemzi majd az információkat, bitcoin keverő hírszerzési anyagokat pedig további országokkal is megosztják.

Bitcoin in the Boardroom with Michael Saylor

Idézte a helyi sajtójelentéseket is, amelyekben nem említik, hogy történt volna eddig letartóztatás. A mixerek letiltása a kriptográfia letiltásához hasonlít — írta a Twitteren a nyomozásról szóló részletek közzététele után. Kristov Atlas, a Blockchain tárcaszolgáltató Bitcoin-biztonsági és -adatvédelmi mérnöke szintén aggodalmait fejezte ki a nyílt bitcoin keverő Wasabi fejlesztőinek biztonságát illetően.

Hamarosan ugyanis Hollandiában tartják a Breaking Bitcoin elnevezésű biztonsági konferenciát, ahol a magyar fejlesztőcsapat is képviselteti magát. Veszélyben a magyar Wasabi Wallet?

bitcoin keverő

Külön öröm számomra, hogy a csapatban ott van nopara73, akinek bitcoin privacyvel kapcsolatos írását potom két éve én is leközöltem itt a Variance blogon. Ádám nopara73 személyében az egyik legelvetemültebb privacy orinted bitcoin devet volt szerencsém megismerni.

  • EU-s hatóságok csaptak le egy bitcoinkeverő szolgáltatásra • CoinColors
  • Vigyázz, scam! Nem minden bitcoin mixer az aminek látszik

Aki az elmúlt években ott volt a Samurai Wallettől kezdve a ZeroLinken keresztül az összes komolyabb mixer wallet fejlesztésben. A Wasabi a tavaly nyári indulása óta minden kétséget kizárólag az egyik legnépszerűbb privacy bitcoin wallet.

bitcoin keverő

Nem véletlen, hogy alig fél év alatt majd 20 ezer bitcoinnyi tranzakciót biztosítottak a srácok. CoinColors, a Bitcoinist alapján.

bitcoin keverő