A házfelújítás helyett fogorvosnál töltöm az időt

bölcsességfog húzás

Sok év kellett ahhoz, hogy rászánjuk magunkat, hogy végre felújítsuk a házat, mert korábban már csináltunk ilyet, és tudjuk, hogy mennyi bajjal és rumlival jár. Valamint pénzben sem kevés, amit egy ilyen dologra rá kell szánni, nem is beszélve az időről és az energiáról. De egy idő után már muszáj volt rászánni magunkat, főleg, mert minél tovább várunk vele, később annál nehezebb lesz, és még többe is kerülhet.

Szóval neki is vágtunk a dolognak, először a fürdőt kezdte el megcsinálni a burkoló, mert tudtuk, hogy a csempe leverése meg a többi mennyi kosszal jár. Minden rendben is haladt, már éppen tovább akartunk haladni a többi szobával, amikor megfájdult a fogam.

Először nem nagyon foglalkoztam vele, reméltem hogy elmúlik magától, de nem múlt. Bevettem pár fájdalomcsillapítót, mert nem volt időm arra, hogy elmenjek az orvoshoz, de az is csak ideig óráig segített. Aztán a férjem rávett, hogy most már menjek el a fogorvoshoz. Ő már régóta ugyanahhoz az orvoshoz jár egy magánrendelőbe, és meg van vele elégedve. Így én is oda mentem, mert valami azt súgta, hogy ez nem lesz egyszerű ügy. Igazam is volt, mert az orvos azt mondta, hogy valószínű a bölcsesség fogammal vannak gondok, és ezért ki kell húzni.

Először még kicsit meg is ijedtem, mert nekem még eddig nem húztak fogat, és a bölcsességfog amúgy is sokaknál problémás szokott lenni. De az orvos elmagyarázta, hogy az nem mindenkinek okoz gondot, és ha békésen megvan, akkor nincs is értelme piszkálni. Valakinek ki sem fejlődik. De ha kifejlődik, akkor bajt is okozhat, például van, hogy nem fér el az állkapocsban, és ezért összetorlódnak miatta mag, így ilyenkor fogszabályzásra van szükség, de még abban az esetben is gyakran kihúzzák a bölcsességfogat. Meg van olyan eset is, amikor nagyon hátul van, és nem is lehet rendesen tisztítani, ami ahhoz vezethet, hogy szuvas lesz vagy begyullad. Ilyen esetben is ki szokták venni, hogy ne okozzon gyulladást. Ha a fog normálisan kijött, akkor ki lehet húzni, mint bármilyen más fogat, de ha a bölcsességfog nem jött ki még teljesen, akkor előfordul, hogy sebészi eltávolításra van szükség. Szerencsére nekem nem ilyen súlyos a helyzet, és elég lesz teljesen kihúzni. Az orvosom mindezt elmagyarázta, és ezután már nem is aggódtam annyira a húzás miatt. Sokkal jobb túlesni rajta, mint hogy még hosszabban kínozzon.

Egyébként ebben a rendelőben a bölcsességfog húzás sem drága, és persze egyéb más dolgokat is vállalnak, mint a fogkőtisztítás, és a többi szokásos szolgáltatás, mint a fogfúrás, de fogszabályzást is vállalnak. Számomra plusz előny, hogy a neten is lehet náluk időpontot foglalni, a nap bármelyik órájában. És mivel magán rendelőről van szó, ott sem kell sosem várakozni.

Bár a fogfájás megakasztotta a felújítást pár napra, de ha az embernek jó fogorvosa van, ezen gyorsan túl lehet lenni.